[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Diplomát kapott Gesztenye, a vakvezető kutyus

Diplomát kapott Gesztenye, a vakvezető kutyus

Gesztenye, a labrador kutyus állt színpadra a Széchenyi István Egyetem Győri Karának diplomaosztóján, gazdájával együtt. Az RTL beszámolója szerint Gesztenye, a vakvezető kutya, nap mint nap elkísérte gazdáját az egyetemre, és elképzelhető, hogy több előadáson ült egyedül, mint néhány az intézményben tanuló diák. A diplomaosztón a gazdi megkapta a mesterfokozatot, és Gesztenye egy emléklapot kapott.

„Úgy gondoltuk, hogy méltó megemlékezés, ha ez a kutyus is kap egy emléklapot, hiszen végig kísérte a gazdáját, és nagyon sok pozitív élményt okozott nemcsak a gazdájának, hanem a kollégáknak, oktatóknak és az egyetemen lévő embereknek” – magyarázta a döntést Pongrácz Attila, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja.

Gesztenye gazdája, Borsodi Erzsébet, aki Sárföldön él, nyolc éves korától látássérült, és szüksége van a vakvezető kutya segítségére, akivel már hat éve alkotnak egy csapatot. Bár csak fényeket és formákat lát, Gesztenye mindig tudta, merre kell menniük, amikor meghallotta az egyetem szót, és boldogan vezette őket az épület felé. Erzsébet jövőbeni tervei között több diploma megszerzése is szerepel, így előfordulhat, hogy a kutya még több diplomaosztón is részt vesz majd a jövőben.

Forrás

Previous «
Next »