[uam_ad id="3387"]

Egy szerencsés szabadulás története

Connie, a konténerkutya, több mint egy hétig raboskodott egy szállítókonténerben, mielőtt a Parti őrség ellenőrei megtalálták és kiszabadították.

Rendkívüli szerencsének örvendhet az a kiskutya, akit múlt héten a texasi Parti Őrség ellenőrei találtak meg egy szállítmányozó konténerbe ragadva. A pórul járt négylábú, akit azóta Connie, a konténer kutyának neveztek el, több mint egy hétig volt bezárva, mielőtt Bryan Wainscott, Lucas Loe, Ryan McMahon és Jose Reyes tengerbiológiai technikusok megtaláltak a Parti Őrség Houston-Galveston szektoránál – közölte a Heartland Parti Őrség a Facebookon.

A tengeri ellenőrök éppen szúrópróba vizsgálatot tartottak a toronyszerűen felhalmozott konténerek között, amikor az egyikből ugatást és kaparást hallottak – számolt be az USCG Heartland. A konténer, amiből a különös zajok jöttek, körülbelül 7,5 méteres magasságban volt a levegőben, és csak daruval tudták leengedni. „Amikor leengedték a konténert és kinyitották az ajtót, egy kutya ugrott ki!” – közölte az USCG Heartland. Elmondták, hogy az „édes lány nagyon kimerült és éhes volt, de nagyon örült, amikor meglátta megmentőit”.

Az USCG Heartland által a Facebookra feltöltött videón látható, ahogy Connie csóválja a farkát, szimatol és vizet iszik, amit a kiszabadítása után adtak neki. A parti őrség tisztviselői megállapították, hogy a kutya legalább nyolc napig rekedt élelem és víz nélkül. A kiszabadítása során piszkos és sovány volt. Azt nem tudják biztosan, hogy honnan származik a konténer, de roncsautókkal volt tele, amelyeket valószínűleg tengerentúli alkatrészértékesítésre szántak. Corinne Zilnicki parti őr szerint ezek alapján Connie, a legnagyobb valószínűséggel egy bontásra váró autóban volt, amikor véletlenül bekerült a konténerbe. „Ha ez így történt, akkor valószínűleg még egy hét lett volna hátra, mire Connie teherhajóval a célállomásra ér, ami azt jelenti, hogy két hétig élelem nélkül marad.” – mondta McMahon parti őr. A Parti Őrség emberei Connie-t a pasadenai Állatmenhelyre vitték ellátásra – közölték. Connie-t ezután a Florida Coast Avian Rescue (FCAR) szervezetéhez szállították át, miután a szervezet alapítója és állatorvosa, Dr. Andrea Deoudes meglátta a kutyus történetét a Facebookon. Röviddel ezután a mentőügynökség arról is beszámolt, hogy a texasi koordinátor biztos abban, hogy megtalálják neki „azt a csodálatos otthont, amit annyira megérdemel”.

„Mindössze néhány rövid óra leforgása alatt élhettük át azt az örömöt, amikor a Pasadena Állatmenhely minket választott, hogy legyünk az a mentőügynökség, amely új életet ad Connie-nak” – írta a szervezet. „Habozás nélkül, Connie egészségügyi állapotát sem ismerve tudtuk, hogy az eddig összegyűlt gyógyászati alapunkat kizárólag rá kell fordítani.”  Az FCAR elmondta, hogy Connie 13,6 kilót nyom, ami alultápláltságra utal. Szívférgességre is pozitív lett a tesztje, amit az FCAR szerint azonnal elkezdenek kezelni. A mentőügynökség közölte, hogy teljes körű vizsgálatot is végeznek. Hozzátették, hogy Connie „hihetetlenül kedves, de nagyon félénk és fél az új környezetétől, ahogy az várható is volt.”

„Nem tudunk elég hálásak lenni mindazoknak a csodálatos embereknek, akik részt vettek ebben az összefogásban és Connie életének megmentésében” – mondta az FCAR.

A mentőügynökség Facebook-bejegyzése tele van Connie örökbefogadása vagy nevelése iránti érdeklődésüket kifejező felhasználók megjegyzéseivel. Eddig még nem tisztázott, hogy örökre otthonra talált-e.

Forrás:

https://www.nbcnews.com/news/us-news/dog-rescued-trapped-shipping-container-texas-rcna137185

 

 

Previous «
Next »