[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • Cikkek
  • >
  • Megnövekedett az örökbefogadási kedv- Önkéntes állatbarátok segítségét várják a menhelyen!

Megnövekedett az örökbefogadási kedv- Önkéntes állatbarátok segítségét várják a menhelyen!

Az állatmenhelyek elmondása szerint az utóbbi időben növekedett az örökbefogadási kedv, ám még mindig rengeteg kutya vár a megmentő gazdira. A Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány folyamatosan új állatokat fogad be menhelyére, és a magas létszám miatt szükséges különféle felújításokat végezniük. A munkálatokhoz várják az önkéntes állatbarátok segítségét.

Örömteli hír, hogy az állatmenhelyeken megnövekedett az örökbefogadási kedv, de még így is sok-sok kutyus vár a szerető gazdira.A Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány célja, az utcán élő kóbor kutyák számának csökkentése, emellett segíteni a kutyusuknak mielőbb gazdára találni. Az alapítvány 2009 óta segíti és támogatja a bajba jutott kutyákat.

„A kutyatartás számos pozitív hatással jár, az ebek megérintése során a testünkben elindul a boldogsághormon-termelés, továbbá az állatokkal való foglalkozás a lelki egészségünket is táplálja.  A kutyák mindig alkalmazkodnak és hűségesek a gazdáikhoz. Szeretném, ha mindenki, aki teheti megtapasztalná, hogy milyen sok szeretetet tud adni egy négylábú kedvenc”– mondta Rudas Aranka, a menhely dolgozója.

Aranka hozzátette, a menhely jelenleg telt házzal működik, így a kennelek gyorsan elhasználódnak, ezért a jövőben szükséges felújítani a helyet.

Az állatbarát elmondta, az önkéntesek akár egy-egy kutyasétáltatással is hozzá tudnak járulni a menhely működéséhez és a kutyák boldogságához, emellett várják olyan segítők jelentkezését is, akik valamennyire értenek a barkácsoláshoz.

A menhely weboldalát folyamatosan frissítik, így megtekinthetőek azok a kutyusok, akik örökbefogadás előtt állnak.

Jelenleg Borzas, a 9 éves tacskó, a 6 éves Huba és a két éves Irina vár gazdira.

Forrás

 

 

Previous «
Next »