[uam_ad id="3387"]

NASSOLÁS, ÍNYENCFALATOK

A jól megérdemelt nasi legalább olyan jól esik a kutyának is, mint nekünk. Segít a személyes kötődés kialakításában, és tökéletes eszköze a ragaszkodásunk kifejezésének.
A tréningben is fontos a szerepük a jutalomfalatoknak: ha engedelmeskednek a parancsnak, és jutalmul ínyencfalatot kapnak, megtanulják összekapcsolni a helyes viselkedést a finomsággal – ezt „pozitív megerősítésnek” nevezik. Az erős, a kutya számára vonzó illatú nasi különösen hatékony.
Ha viszont túl sokat adunk belőle, vagy nem megfelelő jutalomfalatot választunk, a kutya étrendje felborulhat, a kedvenc hízásnak indulhat. Mindenkit megkísért a gondolat, hogy a legegyszerűbb volna házi maradékokkal jutalmazni a kutyát, a készre gyártott kutyafalatok azonban sokkal-sokkal egészségesebbek. Ezeket az ízre gondosan ügyelve állítják össze, s hogy a főétkezések megfelelő kiegészítői lehessenek, nem borítják fel a tápanyagbevitelt egyensúlyát, sőt többnyire van bennük valami jótékony hatású kiegészítő, ami a fogak vagy az emésztőrendszer egészségét építi.
Olvasd tovább:

NASSOLÁS, ÍNYENCFALATOK

Previous «
Next »