[uam_ad id="3387"]

3 kutyafajta, aki rajong a gyerekekért!

Kutyust vállalni hatalmas felelősség, ám ha gyermek van a családban, még nehezebb eldönteni, hogy milyen fajta kutyát válasszunk mellé.

Ezért érdemes olyan fajtákat választani, amelyek barátságosak a gyermekekkel és remek barátok lehetnek.

Íme 3 olyan kutya, aki egyenesen rajong a gyerekekért!

Golden Retriever

A Golden Retriever magabiztos, intelligens, hűséges és végül, de nem utolsó sorban, nagyon kedves kutyafajta.Nincs benne agresszió szikrája sem, valójában különösen türelmes, ezért ideális családi kutyus.

Fontos megjegyezni, hogy ennek a fajtának sok mozgásra van szüksége, és imád játszani, így azoknak ajánlott, akik naponta képesek ezeket a feltételeket teljesíteni. Egyébként a Golden Retriever ragaszkodó és engedelmes fajta, mely már az első pillanattól kezdve igyekszik a közösség részévé válni. Ő nem csak egy háziállat, hanem egy családtag, akit általában a gyerekek is imádnak.

Labrador Retriever

Nem meglepő, hogy mindig szerepel a gyerekbarát ajánlások között, mert a Labrador Retriever – akárcsak a Golden Retriever – türelmes, megbízható állat. Emellett nagyon intelligens és könnyen képezhető  is, akit könnyedén motiválhatunk a játékkal.

Ismét egy olyan fajtáról beszélünk, amelynek sok mozgásra van szüksége, így fontos, hogy biztosítsuk számára ezt. A Labrador másik nagy előnye, hogy majdnem minden emberrel és állattal kijön, így általában jó választás még egy másik kutya vagy macska mellé is.

Ír Szetter

Az Ír Szetter kétségtelenül családcentrikus kutya. Szeretete az emberek iránt olyan erős, hogy utál egyedül maradni, de cserébe kompenzálja ezt a viselkedését, amikor velük lehet. Energikus, játékos állat, amely különösen szeret időt tölteni a gyerekekkel, mert legalább annyira energikus, mint ők.

Intelligens fajta, könnyen képezhető, és az idegenekkel való kapcsolatteremtésben is kitűnő, így barátságos jellemző. Ha valaki ellátogat játszani a gyerekekkel, az Ír Szetter vidáman integető farkkal fogja őket fogadni, mert rendkívül barátságos. Szőrzete gondozást igényel, így érdemes ezt számításba venni.

Forrás

Previous «
Next »