[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Börtön nélkül megúszhatja a kölyöktacskót halálra verő szombathelyi férfi

Börtön nélkül megúszhatja a kölyöktacskót halálra verő szombathelyi férfi

Az ügyészség csupán felfüggesztettet kért a férfira, aki úgy falhoz vágott egy kiskutyát, hogy az menten elpusztult.Félmillió forintnyi bírságot már fizetnie kellett.

Tavaly novemberben Szombathelyen történt az az eset, amikor egy férfi úgy falhoz vágott egy szálkásszőrű kölyöktacskót, hogy a kutya ott helyben elpusztult. Az esettel az Átlátszó is foglalkozott.

A férfi azon húzta fel magát, hogy két húga nem engedte be apjuk lakásába. A férfi nem itt él, Szombathely külvárosában, a Parkerdőben van egy kis háza, ott lakik két másik kutyájával együtt.

Azon a vasárnap zaklatottan érkezett  a Szűrcsapó utcai lakótelepi házba. Az Ugytudjuk.hu helyi portálnak a szomszédok úgy nyilatkoztak, hogy a férfi rendszeresen jár ebben a házban, a többi lakó fél is tőle, mivel hangos, zajos, többször kiabál. Azon a vasárnapon is hasonló történt.

A harminc év körüli L. egy interjúban elismerte, hogy volt már börtönben, késelés miatt. A helyi állatvédők pedig azt mesélték, hogy felelőtlensége miatt kellett közbeavatkozniuk egy kutyánál. Két, már összeszokott kutya közé rakott be egy harmadikat, akit a falka nem fogadott és megmarták. A sérült kutyát L. ugyan bevitte az állatorvoshoz, de ott magára hagyta, mondván neki nincs pénze a beavatkozások rendezésére.

Az ügyben most emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség, az ügyészek csupán felfüggesztett börtönt kértek a vádlottra. Az ügyészség közleményéből az derül ki, hogy a hatóság  felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Folytatódik tehát az a gyakorlat, ami azt mutatja, hogy az állatkínzók meglehetősen ritkán kapnak letöltendő börtönbüntetést.

Az eset korábbi bemutatásakor fordultunk az Országos Bírói Hivatalhoz statisztikáért: tájékoztatásuk szerint 2013-ban összesen 22 főt ítéltek jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre állatkínzás vétsége vagy bűntette miatt. 2014-ben és 2015-ben 23-23 főt, 2016-ban 19-et míg 2017-ben 23 vádlottat. A hivatal hozzátette, hogy a bíróság több esetben halmazati büntetést szabott ki, vagyis az állatkínzás mellett más bűncselekményt is elkövetett a tettes.

A szombathelyi tacskógyilkos ügyét hamarosan a bíróság tárgyalja.

A Vas Megyei Főügyészség Közjogi Szakága hatósági eljárást rendelt el, ennek már eredményeképpen 500 ezer forint állatvédelmi bírságot szabott ki a férfira.

Forrás és fotó

Previous «
Next »