[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • Gondos Gazdik
  • >
  • Hány éves korától számít idősnek a kutyánk és mit gondolnak az emberek?

Hány éves korától számít idősnek a kutyánk és mit gondolnak az emberek?

A magyar gazdák nem tudják, hogy kedvencük már 7 éves kor felett az időskorba lép – derült ki az ELTE Etológia Tanszék és a Purina Pro Plan nemzetközi tapasztalatokon alapuló online kutatásából.

A felmérés tanulsága szerint a csaknem 900 válaszadó átlagban az öregedés kezdetének a 9-10 évet jelölte meg, ami voltaképpen két évvel magasabb életkor, mint ahogyan a gazdák észlelni kezdik az öregségre utaló viselkedési változások meglódulását ugyanezeken a kutyákon.

Az öregedés kezdetének pontos felismerése azért is fontos, hogy a gazdák a kedvencüket még időben elkezdhessék a megfelelő ellátásban részesíteni.

A kutatásból az is kiderült, hogy minél idősebb kutyája van valakinek, annál későbbi kort fog megjelölni az öregedés kezdetének kedvencénél. Ez feltételezhetően azért van, mert a saját kutyával eltöltött idő torzíthatja az emberek ítélőképességét ilyen szempontból. Ami azt jelenti, hogy bár az öregedés tényleges tüneteit időben észleli a gazda, de csak két évvel később gondolja kutyáját idősnek.

Olvasd tovább:

Hány éves korától számít idősnek a kutyánk és mit gondolnak az emberek?

Previous «
Next »