[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Kutyák öngyilkossága – Az Overtoun rejtély

Kutyák öngyilkossága – Az Overtoun rejtély

Létezik egy híd Skóciában, amely már nagyon hosszú időre visszanyúló állati öngyilkosságainak hírével szerzett magának ismertséget. Az Overtoun nevű átjáró 1950-től kezdve egészen napjainkig bizarr események helyszíne.

Sokáig megmagyarázhatatlannak tűnt, miért vetik magukat a mélybe a kutyák a Skóciában található Dumbartban. Míg a híradások néhány tucat érintett ebről szólnak, addig a helyiek elbeszélése szerint az elmúlt évek sokasága alatt több százra is rúghat ez a szám: csak a vakszerencsének köszönhető, hogy az állatok zöme túlélte a zuhanást.

Körülbelül ötven elpusztult kutyáról van tudomás, melyek a sziklák közé zuhanva vesztették az életüket. Ahogy ezek az esetek elkezdtek megszaporodni, egy híd mellett lakó lelkész próbált meg a miértekre választ keresni, és a dolgok végére járni, mi okozza a tömeges öngyilkosságokat.

Az amerikai pap szerint semmi misztikus nincs a történetben, a kutyákat a szakadékban lévő állatok szaga hívja tetemre: szerinte a négylábúak szimplán csak megérzik a híd alatt élő nyércek és emlősök szagát – ezért felugranak annak korlátjára. Mivel azonban ez a kőfal nagyon vékony, így az állatok megcsúsznak rajta, és egyszerűen a mélybe vesznek. Bob Hill és felesége a híd mellett leélt húsz esztendő alatt rengeteg elpusztult kutyát talált már a sziklák között, de akad olyan, aki más okot vél a halálesetek mögött. A helyi lakos David Sands állítja, hogy nem a szagokból fakad az öngyilkos kutyák mítosza: szerinte a puszta kíváncsiság vezérli őket, azt azonban nem érzik, vagy nem fogják fel, hogy a korlát túloldalán csak a mélység várja őket.

 

Releváns magyarázat továbbra sincs, és a híd képeinek nézegetése közben bennünket olyan érzések fogtak el, hogy jobb helyszínt keresve sem lehetne találni egy horrorfilm leforgatásához…

Nektek mi a véleményetek?

Forrás

Previous «
Next »