[uam_ad id="3387"]

Kutyafajták, amelyek keveset ugatnak

A kutyák a kommunikációjuk során gyakran szeretik az érzelmeiket ugatással kifejezni, ám vannak olyan esetek is, amikor unalomból teszik ezt. Íme nyolc olyan kutyafajta, amelyek nem csapnak nagy zajt, sőt, rendkívül keveset ugatnak.

  1. Basenji

A basenjit az egyik leghalkabb kutyafajtának tartják, hiszen ez a fajta a folyamatos ugatás helyett inkább rövid vakkantásokkal kommunikál a gazdájával, emellett pedig jódliszerűen is vonyíthat, ám ezt is ritkán teszi.

2. Cavalier King Charles spániel

Ezt a gyönyörű kutyust nem csak a lélegzetelállítóan aranyos pofija miatt kedvelik sokan, hanem azért is, mert nagyon csendes, nyugodt természetű kutyafajta, aki nem foglalkozik sokat az ugatással.

3. Agár

Sokan úgy hiszik, hogy az agarak állandó nyüzsgésben és mozgásban vannak, ám ha megfelelő módon letudják vezetni az energiájukat, akkor a nap további részében csendesek, nyugodtak, és nagyon szeretnek lustálkodni.

4. Francia buldog

A francia buldogok alacsonyabb mozgásigénnyel rendelkeznek, így szeretnek egész nap a gazdi mellett lustálkodni a kanapén, mintsem, hogy inkább ugatással őrizze a házat.

5. Angol buldog

Az angol buldogok sem hallatják a hangjukat feleslegesen, sőt ők is inkább a francia buldogokhoz hasonlóan szeretnék heverészni a kanapén.

6. Bichon frise

A bichon frise közkedvelt kutyafajta, aki csendes, nem ugat túlzottan és kiváló társ a mindennapokban. Szereti és igényli is a társaságot, sőt, a gazdi távollétében akár szeparációs szorongásra is hajlamos lehet.

7. Újfundlandi

Ezt a fajtát a nyugodt, csendes és szeretetteljes természete miatt kedvelik sokan, na meg persze azért is, mert olyan mint egy óriásmackó.

8. Amerikai akita

Az amerikai akita is igen csendes kutyafajta, aki nyugalomra vágyik és sosem ugat feleslegesen, sőt, az idegenekkel szemben még tartózkodó is.

Forrás

 

Previous «
Next »