[uam_ad id="3387"]

Kutyával nyaralni? Nem rémálom!

De mit is vigyünk magunkkal?

Nyári vakáció idején egyre többen választjuk, hogy kutyánkkal együtt utazunk. Ez nem csoda, hiszen a kutyák is szeretnek felfedezni új helyeket és részt venni családi kalandokban. Azonban ha kiskutyánkkal utazunk, fontos előre gondoskodni arról, hogy minden szükséges dologgal fel legyünk készülve. Íme néhány fontos tipp és lista arról, mit érdemes magunkkal vinni, hogy kutyánk is kellemesen érezze magát a nyaraláson.

Elsősegély csomag

Bármilyen utazás során fontos, hogy legyen nálunk egy kis elsősegély csomag, amiben kutyánk szükségleteire is gondolunk. Ide érdemes bepakolni:

Kutyatáp és víz: Mindig legyen nálunk elegendő táplálék és ivóvíz, hogy biztosítsuk kedvencünk megfelelő táplálkozását és hidratáltságát.

Elsősegély készlet: Gondoskodjunk kötszerekről, fertőtlenítőről és egyéb alapvető gyógyászati eszközökről, amik segíthetnek bármilyen sérülés vagy baleset esetén. Nálunk például sosem maradhatnak itthon a homeopátiás szerek és a gyógynövényes olajok. Nagyon hasznos és gyors segítség lehet rovarcsípés esetén a levendula használata.

Gyógyszerek: Ha kutyánk rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, ne felejtsük el bepakolni ezeket is.

Biztonságot adó felszerelések

Az utazás során kutyánk biztonsága és kényelme is kiemelten fontos.

Ezért feltétlenül vigyük magunkkal az alábbiakat:

Póráz és nyakörv/hám: Mindig legyen nálunk póráz, amivel biztonságban tudjuk tartani kutyánkat, amikor szükséges. Fontos, hogy mindenképpen vigyünk magunkkal tartalékba még egyet, hiszen szinte biztos (Murphy törvénye), hogy a nyaralás alatt szakad el vagy rágja szét kedvencünk.

Kutyabox : a legbiztonságosabb szállítási mód, ebben biztosak lehetünk abban, hogy egy esetleges balesetnél kedvencünk épségben hagyhatja el a járművel

Kutyabiztosítás és egyéb dokumentumok: Ha külföldre utazunk, ellenőrizzük, hogy rendelkezünk-e a szükséges dokumentumokkal (pl. oltási könyv, kutyabiztosítás stb.). És a mi a legfontosabb, hogy érvényes oltással rendelkezzen az eb.

Kényelmi cikkek

Fontos, hogy kutyánk is érezze magát otthonosan az új környezetben:

Kutyaágy vagy takaró: a legtöbb kutyás szálláson előre bekészített fekhellyel várják a kutyusokat, de érdemes elvinni a saját takaróját vagy párnáját, így sokkal gyorsabban megszokja az új helyet.

Játékok: Ne felejtsünk el kedvenc játékokat sem, hogy kutyánk szórakoztathassa magát az új környezetben is és az alvópajti is fontos lehet.

4. Egyéb fontos tényezők

Az utazás előtt mindig érdemes tájékozódni a célállomás szabályairól és lehetőségeiről, hogy minden szükséges intézkedést meg tudjunk tenni kutyánk érdekében:

Állatorvos: Ha nem ismerjük a környéket, érdemes előre kikérni helyi állatorvos ajánlását, hogy sürgős esetben tudjunk segítséget kérni.

Környezetvédelem: Figyeljünk oda arra, hogy kutyánk ne okozzon kárt a természetben és mások nyugalmában.

5. Utazás előtti utolsó simítások

Ne feledkezzünk meg az alapvető higiéniai szabályokról sem:

Fésülködés és fürdetés: Vigyünk magunkkal kutyánk számára szükséges higiéniai eszközöket, hogy utazás közben is gondoskodhassunk róla.

Tisztítószerek: Ha szükséges, vigyünk magunkkal kutyánk tisztántartásához szükséges tisztítószereket is.

Végszó

Kiskutyánk nyaralása során a legfontosabb, hogy gondoskodjunk róla, hogy minden szempontból fel legyen készítve az utazásra. Figyeljünk oda az étkezésére, biztonságára és kényelmére, hogy mindketten jól érezzük magunkat az új környezetben. Az előzetes tervezés és a megfelelő felszerelések gondos előkészítése garantálja, hogy kutyánk is élvezhesse a nyaralást és mi is nyugodtan pihenhessünk a kutyánk társaságában.

Previous «
Next »