[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Rossz minőségű kutyatápot veszel? – Így jelez kedvenced!

Rossz minőségű kutyatápot veszel? – Így jelez kedvenced!

Kutyusod egészségéhez nagyban hozzájárul az is, hogy mit adsz neki enni. Számtalan kutyaeledel található a piacon, az egészen gyenge minőségűtől a prémium kategóriáig. Éppen ezért nem egyszerű döntés, hogy melyik tápot is vegyük meg kedvenceinknek, azonban kutyusunk jelez, ha nem megfelelő eledellel etetjük.

  1. Állandó éhségérzet, elhízás

Kedvenced a súlyának megfelelő mennyiségű ételt kap, mégis állandóan kutyaszemekkel néz rád, hátha kap egy kis repetát? Ha a válasz igen, akkor valószínűleg nem megfelelő tápot adsz neki!

A gyengébb minőségű kutyaeledelek „ballasztanyagokat” tartalmaznak, amelyektől a szemek szép nagyra duzzadnak és megfelelő súlyúak lesznek, azonban javarészt szójából, búzából és mesterséges színezőanyagokból tevődnek össze, amely egy ideig eltelíti a kutyust, de gyorsan éhes lesz tőle. Természetesen, ha túl sokat eszik, fennáll az elhízás veszélye is.

2. Betegségek megjelenése

A kutyusok egészségének megőrzése érdekében elengedhetetlen a vitaminok, ásványi anyagok bevitele. A jó minőségű, teljes értékű tápokban ezek alapvetően megtalálhatók, így nincs szükség külön pótolni ezeket.

Amennyiben kedvenced eledele nem tartalmazza a szükséges anyagokat (vitaminokat, ásványi anyagokat) és nem kerül külön pótlásra sem ezek bevitele, akkor sajnos vitamin- és tápanyaghiány léphet fel a szervezetében amely sok problémához vezethet, pl. szem- és bőrproblémák, gyulladás, allergia, levertség, étvágytalanság.

3. Nagyon olcsó ár

Intő jel lehet, ha egy eledel túl olcsó, hiszen valószínűleg nem tartalmazza a megfelelő tápanyagokat.

Már rengeteg olyan tápot vehetsz kutyusodnak, amelyek ár-értékben szuperek.

Kutyatáp választása során mindig nézd meg az összetételét és, hogy milyen tápanyagokat tartalmaz, hiszen a kutyád egészsége a tét!

Forrás

Previous «
Next »