[uam_ad id="3387"]
  • Főoldal
  • >
  • News
  • >
  • Tombol a hőség! – Ezt tedd, ha a kutyád hőguta jeleit mutatja!

Tombol a hőség! – Ezt tedd, ha a kutyád hőguta jeleit mutatja!

A forró nyári napok nemcsak az embereket viseli meg… kedvenceink is ugyanúgy megküzdenek a kánikulával. Nagyon fontos, hogy még jobban odafigyeljünk kutyánkra – legyen mindig friss vize és árnyékos búvóhelye, ahol egy kicsit felfrissülhet. A tikkasztó hőségben víz nélkül, a tűző napon kedvencünk gyorsan hőgutát kaphat.

Ha azt látod, hogy kedvenced tátott szájjal liheg, úgy, hogy mellkasa és az oldala is beleremeg – vagy éppen az egész kutya -, szája szélére pedig nyúlós, habos nyál ül ki, akkor sajnos veszélyben van!

Dr. Ásványi Tamás állatorvos a következőket mondta: mérjük meg a testhőmérsékletét, s amennyiben 40 fok fölött van, a kutyust helyezzük árnyékba és azonnal kezdjük el hűteni a fejét, tarkóját, majd visszafelé a testét! A hűtést fokozatosan, viszonylag gyorsan kell elvégezni, hiszen minden perc számíthat! Ha nem cselekszel időben, akár a kutyád életébe is kerülhet!

Ha a kutya hőmérséklete 39 fok alá csökken és visszatér a normális értékhez, akkor elhárult a veszély, azonban, ha továbbra is megmaradnak a tünetek, azonnal vigyük állatorvoshoz!

Forrás

Previous «
Next »